dijous, 15 d’octubre del 2015

ADOLF HITLER, PUJADA AL PODER


Adolf Hitler va ser el màxim dirigent de l’Alemanya nazi. La seva formació va ser escassa i majoritàriament autodidacta, va passar la seva joventut a Viena entre els anys 1907 i 1913 on va fracassar com a pintor, va malviure com un vagabund i on van créixer els seus prejudicis racistes davant l’espectacle d’una ciutat cosmopolita, on la seva vitalitat intel·lectual i multicultural li era incomprensible.

Durant la Primera Guerra Mundial es va enrolar a l’exèrcit Alemany, on va ser condecorat pel seu heroisme. La derrota d’Alemanya va ser un cop molt fort per a Hitler que a partir d’aquest moment es va passar a la política, ingressant en un partit minoritari d’extrema dreta on ben aviat es converteix en dirigent del partit, gràcies a les seves condicions com a orador.

El 1923 va fracassar en el seu primer intent d’arribar al poder tot donant un cop d’Estat. Hitler va ser jutjat i empresonat durant un any i mig. En sortir de la presó decideix canviar d’estratègia i arribar al poder guanyant les eleccions.

Tot comença a millorar el 1929, davant d’una crisi econòmica que multiplica els aturats i davant les dificultats polítiques de la República de Weimar, que li faciliten un creixement de l’audiència sobretot per part dels aturats i els descontents que es mostren disposats a escoltar la seva propaganda. En les següents eleccions obté uns molt bons resultats.

Amb la combinació de la lluita política legal i l’ús il·legítim de la violència als carrers Hitler es va anar obrint pas i guanyant pes electoral fins a arribar al punt que el 1933 Hitler es converteix en president, ja que els partits conservadors alemanys es veuen obligats a crear una aliança amb els nazis. En molt poc temps Hitler destrueix el règim constitucional i el substitueix per la dictadura nazi del Tercer Reich, un sistema totalitari basat en la superioritat racial.







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada