dijous, 22 d’octubre del 2015

“L’ÀNGEL DE LA MORT”


Josef Mengele va néixer l’11 de març de 1911 a Günzburg, Baviera. Formava part d’una respectada família catòlica acomodada. De petit era conegut al seu poble per ser un noi alegre, amb molta intel·ligència i amb unes ganes terribles de superació. A part també, sentia una gran passió per la música i l’art.

L'any 1920 va començar els seus estudis de Medicina i va obtenir més endavant el doctorat fent d’aquesta manera el jurament hipocràtic on es comprometia a curar a tots els malalts. Però això no és el que va fer. Josef Mengele va ser un dels metges més coneguts al llarg de l’Alemanya nazi pels seus múltiples experiments i assassinats. 

El doctor Mengele va torturar, deshumanitzar i massacrar. Va enviar a cents de milers d’innocents a morir en els camps de concentració nazis, on el coneixien com a “L’Àngel de la Mort”. Va ser destinat a Auschwitz on era encarregat de seleccionar als jueus per tal d’experimentar amb ells i més endavant exterminar-los. 

Mengele va ser un clar seguidor de les teories racistes nazis i no només portades a la teoria sinó que també a la pràctica, per tant, durant molts anys va realitzar despietats experiments en humans amb la intensió d'eliminar als que considerava inferiors i també per buscar la proliferació de la raça ària. Per aquest motiu va començar els seus experiments amb bessons, ja que volia trobar la manera de fer que hi hagués en nombre màxim de naixements múltiples i així aconseguir un creixement més ràpid de la raça ària. Va intentar des de canviar el color dels ulls d’un dels germans, fins a crear siamesos tot cosint dos bessons nounats.

Un cop perduda la guerra, van demanar als soldats d’Auschwitz que abandonessin les instal·lacions i que eliminessin qualsevol prova del que havien estat fent. A partir d’aquest moment les dades sobre Josef Mengele són confuses. Hi ha diverses versions de com va acabar però cap d’aquestes ha estat demostrada.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada